"Altijd gezellige reuring"

De voormalige gemeentehaven van Culemborg wordt tegenwoordig beheerd door verenigingsleden van Watersportvereniging De Helling en Triton Scouting. De gevarieerde mix van actieve watersporters, vaste plaatshouders en de vele passerende gasten zorgt voor een hele gezellige reuring op ons plekje rondom het water en bovendien is er altijd wel iemand te vinden voor een praatje of een helpende hand.  De jachthaven is gesloten van 1 november tot 1 april.

Winterperiode

In de winter is de havenmeester niet aanwezig en zijn alle sanitaire faciliteiten gesloten. Omdat niet veel omliggende havens een winteropening bieden, geven we aan zelfvoorzienende passanten de gelegenheid een plekje te zoeken aan de stenen passantenkade, parrallel aan de Veerweg . Aan de kade is walstroom beschikbaar. Je ligt hier op loopafstand van de winkels en restaurantjes in het gezellige Culemborgse stadscentrum. Het speciale wintertarief betaal je middels de Blue Water App. We vertrouwen op de eerlijkheid van onze gasten en vinden het fijn dat zij op deze manier ook in de winter kunnen genieten van hun nautische hobby!

Passantenkade 170 meter

Havengasten liggen aan de imposante (170m) passantenkade. 's Morgens vang je hier aan de Veerweg de eerste zonnestralen! Binnen enkele minuten lopen sta je in het gemoedelijke centrum.

250 vaste ligplaatsen

Daarnaast zijn er nog zo'n 250 vaste ligplaatsen tussen het schijnsel van de honderden welbekende lichtjes. En zijn de ligplaatshouders op vakantie, dan komen ook deze plaatsen vrij voor passanten. 

Ontdek Culemborg

Voor vermaak of een stadswandeling hoef je niet ver, want het historische stadscentrum van Culemborg staat voor je klaar met met musea, terrassen en de lekkerste restaurantjes.

Havenmeesters

'Havenmees' Hubert hanteert flexibele werktijden, maar is dagelijks aanwezig. Reserveren doe je hier online, of stel hem je andere vraag via retseemnevah.[antispam].@jachthavenculemborg.nl

 

Plattegrond

In onze haven, met 300 ligplaatsen, zijn alle voorzieningen aanwezig, uiteraard met gratis wifi. Wil je nu al weten waar je terechtkomt? Download dan hier vast de plattegrond.

Reserveren

Wil je zeker zijn van een plekje aan de kade of in de haven, reserveer dan tijdig. Tijdens kantooruren telefonisch op 0345-508930 of per mail via retseemnevah.[antispam].@jachthavenculemborg.nl

Tarieven en faciliteiten

Een wasje doen of je gelezen boek omruilen? Ons havenkantoor biedt verschillende faciliteiten. Voor een overnachting op de camping of een ligplaats in de jachthaven, bekijk je de tarieven hier.

Blauwe Vlag

Sinds 2017 voeren wij het internationale ecolabel ‘Blauwe vlag’ en sinds 2019 één van de slechts 25 in Nederland uitgereikte ‘Groene Wimpels’ voor éxtra inspanningen rond verduurzaming en biodiversiteit.

Ontdek de omgeving

Trek de natuur in die net buiten Culemborg al begint. Geniet van het prachtige rivierengebied, bezoek forten van de Nieuwe Hollandsche Waterlinie of zoek naar stalletjes met typisch Betuwse lekkernijen.

Foto's

sjch-2-lampjes-haven
sjch-havenzicht
triton
jachthaven
sjch-sunset-spoorbrug
covid
sjch-haven-schepen
sjch-zeilen
faciliteiten-jachthaven